panelisti

PANEL 1: Transformativni dogodki na nepremičninskem področju, ki vplivajo na slovenski trg

Sanja Jandrić

Višja svetovalka, Colliers Slovenija

Sanja je članica oddelka za posredovanje in svetovanje na področju komercialnih nepremičnin Colliers Slovenija. Njene glavne naloge vključujejo tesno sodelovanje z lokalnimi in mednarodnimi strankami iz različnih panog, zastopanje najemodajalcev in najemnikov ter pripravo ponudb in marketinških materialov. Poleg tega sodeluje pri raziskovanju trga. Svoje poglobljeno znanje uporablja za svetovanje strankam pri iskanju nepremičnin in investiranju.

Gregor Rožman

Direktor, Skupina Ržišik Perc, WestLink CAMPUS

Gregor je direktor skupine Ržišik Perc, ki se ukvarja s prostorskim načrtovanjem, upravljanjem nepremičnin in informatiko. Gregor je diplomiral iz prava na Univerzi v Ljubljani, svoje izkušnje pa je pridobil kot svetovalec in vodja projektov na področju arhitekture, urbanizma in nepremičnin. Trenutno je odgovoren za vodenje in razvoj projekta WestLink Campus, poslovne stavbe osredotočene na ustvarjanje trajnostnih in inovativnih poslovnih prostorov v Ljubljani. 

Andrea Rössler

Vodja poslovnega razvoja in direktorica projektov Atrios Development

Andrea Rössler je vodja projektnega razvoja za Slovenijo in Hrvaško v podjetju Atrios Development, kjer je
odgovorna tudi za pravno in komercialno vodenje projektov. Atrios se že več kot 20 let ukvarja z razvojem
komercialnih nepremičnin, osredotočenih na trajnostno arhitekturo in objekte razreda A za logistične in
industrijske namene. Andrea je izkušnje z razvojem nepremičnin, pravno skladnostjo in upravljanjem
podjetij, pridobila v skupini MOL, slovaški rafineriji Slovnaft in oglaševalski agenciji Pristop.

Tomislav Čeh

Izvršni direktor | Vodja Jadranskega morja, Črnega morja in Grčije za PKF Hospitality

Tomislav Čeh je strokovnjak z več kot 25-letnimi izkušnjami v turizmu. Kot direktor PKF hospitality deluje v Ljubljani in Zagrebu. Prej je bil generalni direktor več hotelskih podjetij, upravljal znamenitosti kot Postojnska jama in vodil Union hotele. Diplomiral je na EF Maribor in končal program na Cornell University.

Mojca Prošek

Vodja oddelka za leasing | Supernova Group

Od januarja 2020 Vodja oddelka za leasing Slovenija pri Supernova group. Na slovenskem trgu je  Supernova prisotna s  24 nakupovalnimi centri v skupni velikosti preko 300.000 m2 oddajnih površin in s približno 800 aktivnimi najemnimi pogodbami. Ima več kot 20 let izkušenj s področja nepremičnin od tega zadnjih 15 let s področja vodenja in upravljanja poslovnih stavb ter nakupovalnih centrov. Med leti 2016-2019 direktorica podjetja Centrice Ljubljana, ki je upravljal nepremičninski portfelj za ameriški sklad Lone star. Del tega nepremičniskega portfelja (nakupovalne centre) je jan 2020 prevzela Supernova.

PANEL 2: Zelena zakonodaja in nepremičnine: kako uskladiti vse skupaj?

Katarina Kresal

Partner in član uprave, Odvetniška pisarna Senica & partnerji in Vodilni partner Andersen v Sloveniji

Katarina je strokovnjakinja za gospodarsko in korporacijsko pravo s poudarkom na združitvah, prevzemih in mednarodnih transakcijah. Katarina je vodilni partner podjetja Andersen v Sloveniji, ki se ukvarja z davki, financami in poslovnim svetovanjem. Poleg tega je koordinator evropske CEE podregije Andersen ter članica Andersen Global Management Committee in Andersen European Management Committee, združenja, ki ima 17.600 strokovnjakov v 177 državah po celem svetu. 

Dr. Mojca Gornjak

Direktorica na finančno računovodskem področju Andersen

Mojca je strokovnjakinja na področju računovodstva in financ ter forenzičnih preiskav. Kot doktorica znanosti in habilitirana docentka ima obsežne izkušnje z mednarodnimi in slovenskimi računovodskimi standardi ter svetovanjem na področju davkov in trajnostnega poročanja. 

Mag. Katarina Konda

Vodja oddelka za urejanje prostora, Mestna občina Ljubljana

Katarina je izkušena urbanistka z dolgoletnimi izkušnjami v prostorskem in urbanističnem načrtovanju. Trenutno vodi oddelek za urejanje prostora Mestne občine Ljubljana, kjer je odgovorna za koordinacijo in izvajanje prostorskih izvedbenih aktov ter prenovo. Skoraj dve desetletji je delala v podjetju LUZ d.d., kjer je bila odgovorna za številne nagrajene projekte mestnega načrtovanja.

Matjaž Rupnik

Direktor vrednotenja in kontrole, NLB

Matjaž je diplomiral na ekonomski fakulteti in kasneje pridobil licenci za pooblaščenega ocenjevalca vrednosti nepremičin in podjetji. V banki je zaposlen več kot 10 let, kjer je deloval na različnih področjih. Sektor Vrednotenje in kontrola, ki ga trenutno vodi, spada v področje upravljanja s tveganji, kjer se ukvarjamo z različnimi vrednotenji, projektnimi financiranji in v zadnjih letih zelo intenzivno tudi z ESG tematiko. Veliko dela tudi v državah zahodnega Balkana, kjer imajo sedeže članice skupine NLB.

PANEL 3: Nepremičnine kot dolgoročne naložbe za Institucionalne vlagatelje – izzivi in priložnosti slovenskega trga

Blaž Hribar

CFA, član uprave Pokojninska družba A, d.d.

Blaž Hribar je od leta 2015 član uprave Pokojninske družbe A, kjer je odgovoren za področje upravljanja naložb. Pred tem je bil vodja analiz v družbi NLB Skladi in ima skoraj dve desetletji izkušenj na področju upravljanja premoženja. Je tudi avtor številnih člankov ter strokovnih prispevkov s tega področja.

Maja Ostanek Selak

MRICS, direktorica in partner pri ALFI RE, upravljanje alternativnih investicijskih skldov, d.o.o.

Maja Ostanek Selak je direktorica upravljavca največjega alternativnega nepremičninskega sklada v Sloveniji, ALFI RE, SIS, kjer je odgovorna za iskanje in izvedbo novih naložb ter upravljanje nepremičnin. Maja ima preko 10 let izkušenj delovanja na področju poslovnih nepremičnin in je tudi redna penalistka na slovenskih in mednarodnih poslovnih konferencah.

Sladjena Križaj

Direktorica ReCreate d.o.o.

Sladjena Križaj je direktorica in vodilni partner podjetja ReCreate d.o.o., ki se ukvarja z nepremičninskim svetovanjem, upravljanjem nepremičninskih naložb in vodenjem nepremičnin ter razvojem in vodenjem nepremičninskih projektov. Po izobrazbi je Master of Science, diplomirala je na University of Reading iz področja investiranja v nepremičnine in financiranja nepremičninskih projektov. Sladjena ima skoraj 20 let izkušenj na področju bančništva in financ, projektnega vodenja, upravljanja nepremičninskih naložb ter korporativnega in poslovnega prestrukturiranja.

Ostali govorci

 

Maša Kramar

Partner Odvetniška pisarna Senica & partnerji

Maša Kramar je odvetnica in partner v Odvetniški pisarni Senica & partnerji d.o.o. Ukvarja se predvsem s svetovanjem in zastopanjem strank v nepremičninskih transakcijah, razvojem projektov in reševanjem sporov. Vsakoletno obiskuje tako domače kot tuje priznane konference in nepremičninske sejme, na katerih se seznanja z aktualnim stanjem na nepremičninskem trgu. Znotraj mreže Andersen je koordinator za področje nepremičnin v Sloveniji.

Tamás Méri

Soustanovitelj in CBDO Access4you

Tamás Méri je soustanovitelj in CBDO podjetja Access4you. Z več kot 20-letnimi izkušnjami v nepremičninskem sektorju je pridobil vodstvene izkušnje v več madžarskih podjetjih. Access4you International, ustanovljen leta 2019, je podjetje z družbenim vplivom, ki ocenjuje, certificira in ocenjuje dostopnost grajenega okolja na podlagi meril uporabnosti devetih interesnih skupin. Podjetje zagotavlja podrobne in zanesljive informacije osebam z gibalnimi, vidnimi, slušnimi in kognitivnimi razlikami ter lastnikom nepremičnin, operaterjem in najemnikom.

Aleksander Vujović, mag. inž. arh.

Studio SUPA

Aleksander Vujović je arhitekt in urbanist, vodi Studio za urbano projektiranje in analizo (SUPA). V praksi je dejaven na področju urbanističnega načrtovanja, oblikovanja javnih prostorov in zasnov ter prenov stanovanjskih stavb in stanovanj. Objavlja prostorska razmišljanja v domačih in mednarodnih publikacijah. Občasno oblikuje prostorske intervencije v javnem prostoru.